Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μηχανοκίνητη πορεία θα πραγματοποιήσουν αγρότες τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδρούν στις φορολογικές αλλαγές.

Συνεχίζονται στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία οι διαβουλεύσεις για τη μορφή που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις αγροτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις φορολογικές αλλαγές, την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων και ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής και ρύθμιση χρεών.

Μηχανοκίνητη πορεία με τα αγροτικά αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια».

Η πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Εκπρόσωποι από τα μπλόκα αγροτών σε όλη την Ελλάδα συναντώνται σήμερα στη Νίκαια στη Λάρισα προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα προτείνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι τους με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Την περαιτέρω στάση τους θα καθορίσουν σήμερα σε συγκέντρωση στη Βέροια οι αγρότες της Ημαθίας, οι οποίοι σχεδιάζουν αύριο το πρωί συλλαλητήριο στον κόμβο της Κουλούρας.

Στη σημερινή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της πόλης, στις 6 το απόγευμα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αγροτικοί σύλλογοι από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Φθιώτιδα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών Ημαθίας.

Εν αναμονή των αποφάσεων στη Νίκαια οι αγρότες της Πέλλας παραμένουν στα μπλόκα στους κόμβους Γυψοχωρίου, Μαυροβουνίου, Μελισσίου και στην Έδεσσα. Αντιπροσωπεία των αγροτών της Πέλλας συμμετέχει στη σημερινή συνάντηση στη Νίκαια, όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων, δήλωσε ο Χρήστος Καμτσής από την από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας.

Στις Σέρρες οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο των Κερδυλλίων και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Στον κόμβο
κατευθύνονται με τα αγροτικά τους μηχανήματα και αγρότες του δήμου Βισαλτίας.

Οι αγρότες της περιοχής έχουν αναγγείλει για αύριο στις 12 το μεσημέρι συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού Σερρών – Καβάλας.

Συλλαλητήρια διοργανώνουν την Δευτέρα αγρότες σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν οι υπηρεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στις πρωτεύουσες των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.