Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση για το έργο ανέγερσης του 5ου νηπιαγωγείου Βόλου στο Καραγάτς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους όρους διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του 5ου Νηπιαγωγείου Βόλου, στη συμβολή των οδών Ογλ και Εθνικής Αντιστάσεως, ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου στη σημερινή συνεδρίαση της.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Η μελέτη, την οποία εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, είχε παρουσιαστεί κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει πριν το τέλος του 2015.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης, σημείωσε ότι ένα ακόμη έργο που αφορά σχολική υποδομή παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, χάρις στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος στα σχολεία, που εντοπίζεται κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία. Στο πλαίσιο αυτό, η Τεχνική Υπηρεσία έχει επεξεργαστεί μελέτες που αφορούν τη μετεγκατάσταση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας στην περιοχή Αγ.Βαρβάρας και του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στην περιοχή Αλυκών, έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα ένταξης των αντίστοιχων έργων σε ενδεχόμενες νέες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ».

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η κατασκευή νέου κτηρίου για τη στέγαση του 5ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βόλου, δυναμικότητας 50 παιδιών. Το κτήριο προβλέπεται να κατασκευαστεί στο Ο.Τ. 950 του σχεδίου πόλης του Βόλου. Το οικοδομικό τετράγωνο αποτελεί ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα, όπου σήμερα βρίσκονται το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (στο οποίο σήμερα στεγάζεται και το 5ο Νηπιαγωγείο), το 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο & το 1ο Λύκειο Βόλου. Οι αύλειοι χώροι των σχολείων χωρίζονται με περίφραξη και έχουν χωριστές εισόδους. Η θέση που τοποθετείται το νέο κτήριο είναι στο νότιο – ανατολικό τμήμα του οικοπέδου, στην γωνία των οδών Εθνικής Αντιστάσεως με Όγλ.

Το νηπιαγωγείο, εμβαδού 454,34 τ.μ., θα αποτελείται από δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, πολυδύναμο χώρο (χώρο υποδοχής, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών) γενική αποθήκη του διδακτηρίου, χώρους υγιεινής νηπίων, χώρους υγιεινής νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής ΑΜΕΑ και λεβητοστάσιο.

Προβλέπεται η δημιουργία εκτατικού τύπου «πράσινο δώμα», προκειμένου να υπάρξει παθητική εξοικονόμηση ενέργειας. Στην αυλή προβλέπεται να κατασκευαστούν βρύσες και είσοδος στην περίφραξη. Η νότια αυλή, επί της οδού Όγλ, θα έχει παιδικά παιχνίδια, κερκίδα για καθιστικό, αμμοδόχο, ενώ κατά μήκος της περίφραξης θα φυτευτούν φυλλοβόλα δέντρα για την σκίαση του χώρου και του κτηρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.