Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Στα πάτρια εδάφη ο ναυαγός του Ειρηνικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν βρίσκω λόγια να πω» είπε φτάνοντας στο αεροδρόμιο.

Στο αεροδρόμιο του Ελ Σαλβαδόρ έφτασε χθες ο 36χρονος Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πέρασε πάνω από ένα χρόνο περιπλανώμενος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Δεν βρίσκω λόγια να πω», δήλωσε συγκινημένος ο Αλβαρένγκα όταν έφθασε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ελ Σαλβαδόρ, όπου συνάντησε και πάλι την οικογένειά του, προτού μεταφερθεί με αναπηρικό καροτσάκι σε νοσοκομείο της περιοχής για να υποβληθεί σε περισσότερες ιατρικές εξετάσεις.




Ο 36χρονος Χοσέ είπε στους αξιωματούχους πως απέπλευσε στα τέλη Δεκεμβρίου 2012 από το Μεξικό, για να ψαρέψει καρχαρίες, αλλά οι άνεμοι τον παρέσυραν και χάθηκε στη θάλασσα.

Η βάρκα του προσάραξε στα Νησιά Μάρσαλ στα τέλη Ιανουαρίου. Είπε ότι επέζησε για περισσότερο από ένα χρόνο, έρμαιο των κυμάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό, πίνοντας αίμα από χελώνες και πιάνοντας ψάρια και πουλιά με τα χέρια του. Βρέθηκε σε κατάσταση αποπροσανατολισμού σε μια απομακρυσμένη κοραλλιογενή ατόλη όπου τα κύματα ξέβρασαν τη μήκους 7,3 μέτρων βάρκα του από φάιμπεργκλας.

«Εξαιτίας της εύθραυστης υγείας του είναι απαραίτητο να δεχτεί την κατάλληλη ιατρική φροντίδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών του Ελ Σαλβαδόρ Τζέιμ Μιράντα.

Ο Αλβαρένγκα, ο οποίος είναι ψαράς 15 χρόνια, είπε αρχικά ότι απέπλευσε με έναν άλλο ψαρά, ηλικίας 15 ως 18 ετών, αλλά ο έφηβος απεβίωσε ένα μήνα αργότερα, ενώ ήταν χαμένοι στον ωκεανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.