Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο κωφός «συνθέτης» αποκάλυψε πως... ακούει εδώ και τρία χρόνια!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο «Ιάπωνας Μπετόβεν» Σαμουραγκότσι που έζησε μια ζωή μέσα στο ψέμα.

Πρόσφατα παραδέχτηκε ότι κάποιος άλλος συνέθετε τα έργα του, ενώ σήμερα υποστήριξε ότι έχει ανακτήσει ένα μέρος της ακοής του εδώ και τρία χρόνια!

Την περασμένη εβδομάδα ο καθηγητής της μουσικής Τακάσι Νιιγκάκι αποκάλυψε ότι εδώ και 18 χρόνια έγραφε τις συνθέσεις που παρουσιάζονταν ως έργα του κωφού συνθέτη, Μαμόρου Σαμουραγκότσι, γνωστού και ως «Ιάπωνα Μπετόβεν» συμπεριλαμβανομένου και του πιο γνωστού κομματιού του, της Συμφωνίας της Χιροσίμας.

«Εδώ και περίπου τρία χρόνια η ακοή μου επανήλθε σε σημείο που κάποιες φορές μπορώ να ακούσω λέξεις εάν κάποιος μιλάει καθαρά και αργά κοντά στ' αυτιά μου, αν και ο ήχος ακούγεται πνιχτός» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σαμουραγκότσι ο οποίος έχασε την ακοή του σε ηλικία 35 ετών.«Ήταν ένα μυστικό που είχαμε μεταξύ μας», συνέχισε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Νιιγκάκι ήταν ο πραγματικός συνθέτης.

«Δεν το είχα πει ούτε στη γυναίκα μου γιατί φοβόμουν ότι η αποκάλυψη θα μου κατέστρεφε τη ζωή. Ντρέπομαι βαθιά που έζησα μια ζωή στο ψέμα», τόνισε.

Ο Σαμουραγκότσι ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι του 2011 καθώς για την ενίσχυσή τους είχαν οργανωθεί συναυλίες με τα έργα του.

«Λυπάμαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί πρόδωσα και πλήγωσα πολλούς ανθρώπους», είπε.

Ο Νιιγκάκι αποκάλυψε το μυστικό όταν πληροφορήθηκε ότι ο Ιάπωνας αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ Νταϊσούκε Τακαχάσι σκοπεύει να χρησιμοποίησε τη μουσική από τη Συμφωνία της Χιροσίμας για να παρουσιάσει το πρόγραμμά του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.