Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Με νόμο θέλει τις απολύσεις η τρόικα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε «αγκάθι» στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξελίσσεται το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επιθυμούν η ρύθμιση για την απελευθέρωση να θεσπιστεί μέσω νόμου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η Αθήνα διαφωνεί, διότι η συγκεκριμένη διάταξη θα πυροδοτούσε έντονες αντιδράσεις μεσούσης της άτυπης προεκλογικής περιόδου ενόψει ευρωεκλογών, ενώ είναι αμφίβολο εάν θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή με δεδομένη την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, «σκόπελοι» ενόψει της έλευσης της τρόικας, που τοποθετείται την επόμενη εβδομάδα, παραμένουν το ζήτημα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ και έχουν ήδη προκαλέσει ενδοκυβερνητικές εντάσεις, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και το γάλα, καθώς και το θέμα της μείωσης, των εργοδοτικών εισφορών.

Πάντως, στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί αισιοδοξία ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα θα επιτευχθεί μέχρι τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα, ενώ η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup είναι στις 10 Μαρτίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.