Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σε δύο μήνες ανοίγουν πάλι τα πολυϊατρεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δύο μήνες από σήμερα εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργούν πλήρως τα πολυϊατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ και νυν Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), ενώ από τον Μάιο θα μπει στη ζωή μας, σταδιακά, και ο «οικογενειακός γιατρός».

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", μόλις δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας -πιθανότατα έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας- τα πολυϊατρεία θα κλείσουν και θα τεθούν αυτόματα σε διαθεσιμότητα οι περίπου 8.000 γιατροί και το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό τους.

Αυτά θα ανοίξουν ουσιαστικά σ' ένα μήνα, όταν λήξει η περίοδος διαθεσιμότητας-κινητικότητας όλου του προσωπικού. Ομως, για να είναι πλήρως λειτουργικά, θα χρειαστεί άλλος ένας μήνας για προσλήψεις επικουρικών γιατρών που θα «αντικαταστήσουν» όσους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν να μην ενταχθούν στο νέο σύστημα.

Τα νέα πολυϊατρεία θα παρέχουν υπηρεσίες στο σύνολο των πολιτών και όχι μόνο στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ, σε επόμενο χρόνο, κάποια από αυτά θα εφημερεύουν. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο, οι επισκέπτες των πολυϊατρείων να καταβάλλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ, που ισχύει σήμερα για επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.