Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Να τρέξουν οι διαδικασίες του υπ. Εργασίας για τα αναπηρικά επιδόματα & το ΕΚΑΣ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.02.2014

Την εγρήγορση των διαδικασιών των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, για την έκδοση εγκυκλίου πάνω στο άρθρο 8 του νόμου για τον ΑΔΜΗΕ που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή ζητά η ΕΣΑμεΑ. Η Συνομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αφορά στην οικονομική προστασία των ατόμων με αναπηρία που επιβιώνουν με μηδενικά οικονομικά μέσα:
- Στην χορήγηση του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 80%, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας,
- Στη συμπλήρωση του άρθρου 66 του ν. 4144/2013, προκειμένου να συνεχίζεται η χορήγηση όλων των αναπηρικών επιδομάτων (εξωϊδρυματικό επίδομα, προνοιακά επιδόματα βάσει των προγραμμάτων του κανονιστικού πλαισίου, διατροφικό επίδομα κ.λπ.) και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους αναμένουν επί μήνες χωρίς δική τους υπαιτιότητα την επανεξέτασή τους στα ΚΕΠΑ,
- Στην παράταση ισχύος του άρθρου 66 του ν. 4144/2013 όπως συμπληρώθηκε έως και 30.4.2013. για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 8, προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δημοσίους φορείς που είναι αρμόδιοι για πάσης φύσεως αναπηρικά επιδόματα (εξωϊδρυματικό, προνοιακά επιδόματα όπως προβλέπονται από το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία, διατροφικό επίδομα κ.λπ.).

Το αναπηρικό κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί:

- Να οριστεί ότι το ΕΚΑΣ καταβάλλεται σε όλους τους συνταξιούχους (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) ανεξαρτήτως ηλικιακού ορίου.
- Να παραταθεί η καταβολή πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας, συντάξεων (αναπηρίας, γήρατος, θανάτου) όπως και του δικαιώματος χορήγησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έως την 31η Δεκεμβρίου 2014, δεδομένων και των νέων οξυμένων προβλημάτων που παρατηρούνται στα ΚΕΠΑ.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 105 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 127 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.