Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια με κατατακτήριες εξετάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ποιο εξάμηνο κατατάσσονται οι επιτυχόντες και τι ισχύει για την απαλλαγή των μαθημάτων.

Από 19 μέχρι 28 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις όπως ορίζει έγγραφό του υπουργείου Παιδείας. Αξίζει να αναφερθεί ότι όσον αφορά το εξάμηνο κατάταξης των επιτυχόντων, ο νόμος 4186/2013 έχει επιφέρει αλλαγές.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 57 παράγραφος δ' αναφέρεται ότι το εξάμηνο κατάταξης των πτυχιούχων σε τμήμα ορίζεται από τα αρμόδια όργανα της σχολής και δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 7ου εξαμήνου για τμήματα σχολών εξαετούς φοίτησης ή του 5ου εξαμήνου για πενταετή ή τετραετή φοίτηση.

Επίσης αναφέρεται ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης του τμήματος του πανεπιστημίου ή της γενικής συνέλευσης του τμήματος του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙΤ.Ε. κατά περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση μαθημάτων ή ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο τμήμα ή τη σχολή προέλευσης.

Με την ίδια απόφαση, οι κατατασσόμενοι υποχρεώνονται να εξεταστούν σε μαθήματα ή ασκήσεις, τα οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών κρίνεται ότι δεν διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο τμήμα ή τη σχολή προέλευσης.

Σε κάθε περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους, εφόσον τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε μαθήματα του προγράμματος σπουδών του τμήματος υποδοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.