Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Σημαντική μείωση στην ανασφάλιστη εργασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρούτσης: Αποτυπώνεται και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων
.
Την ικανοποίηση του για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας εκφράζει ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης, επικαλούμενος τα στοιχεία του Επιχειρησιακού Σχεδιόυ «Άρτεμις».

Βάσει των στοιχείων αυτών, η καταγεγραμμένη ανασφάλιστη εργασία παρουσιάζει ισχυρές τάσεις αποκλιμάκωσης μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται ότι ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας σε κλάδους και δραστηριότητες υψηλής παραβατικότητας είχε φτάσει ακόμη και στο 40,47%, το Νοέμβριο κατέβηκε στο 20,57%, ενώ το Δεκέμβριο μειώθηκε περαιτέρω στο 18,95%.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του 2013, ελέγχθηκαν 6.515 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 39.612 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 905, ποσοστό 2,28%.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, ανέρχονται σε 9.225.987 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει ότι οι θετικές αυτές εξελίξεις αντανακλώνται και στην πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς όπως αναφέρει για πρώτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια, τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίασαν αύξηση και μάλιστα για τρεις συνεχόμενους μήνες αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.