Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινούν οι αγρότες με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του «μπλόκου της Νίκαιας» και με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, από σήμερα, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Συγκεντρώσεις

Στην Ηλεία τόπος συγκέντρωσης των αγροτών με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ έχει ορισθεί ο κόμβος της Μαραθιάς στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών. Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας βρισκόταν χθες σε περιοδεία στα χωριά για ενημέρωση και κάλεσμα των αγροτών σε συσπείρωση και αγώνα διαρκείας ενάντια στα μέτρα εξόντωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο αγροτικός σύλλογος Αμαλιάδας, ο σύλλογος κτηνοτρόφων του νομού, κ.α., είναι, μεταξύ αυτών, που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτές τις δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες σημειωτέον παίρνουν μορφή πανελλαδική, καθώς ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν αποφασίσει οι αγροτικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το pelop.gr η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Ηλείας, διοργανώνει συγκέντρωση αγροτών στη ΔΟΥ Πύργου αύριο, ενώ παρόμοια συγκέντρωση - αποκλεισμός των ΔΟΥ σε πανελλαδικό επίπεδο αναμένεται να γίνει την προσεχή Παρασκευή. Οι αγρότες απηύθυναν κάλεσμα όχι μόνον στους συναδέλφους τους, αλλά και στους πολίτες της Ηλείας να συνταχθούν μαζί τους και με μαζικές κινητοποιήσεις να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, που πλήττει κάθε λαϊκή οικογένεια.

Από τις πλατείες της Θεσσαλίας τα τρακτέρ των αγροτών θα στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της πολιτικής των περικοπών και της φορολόγησης η οποία οδηγεί χιλιάδες αγρότες στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καλεί τους αγρότες σήμερα να μαζευτούν στις πλατείες με τη μηχανή των τρακτέρ αναμμένη. Σε ανακοίνωσή της ζητά από τους αγρότες του Νομού «να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ειδικότερα, έχουν οριστεί συγκεντρώσεις στην Αγιά (την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην ταβέρνα «Κιβωτός») και στον Αμπελώνα (την Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο).

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες της Βοιωτίας, που δίνουν ραντεβού το απόγευμα της Τρίτης έξω από τον Ορχομενό. Από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεων στη Βοιωτία.

Διαχωρίζουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης

Την διαφοροποίηση τους από τους υπόλοιπους αγρότες της χώρας οι οποίοι αποφάσισαν να απαντήσουν με κινητοποιήσεις στον νέο τρόπο φορολόγησής τους φαίνεται να έχουν επιλέξει οι Κρητικοί αγρότες.

Την ώρα που οι συνάδελφοί τους στη Λάρισα ζεσταίνουν τα τρακτέρ και ξεκινούν κινητοποιήσεις, μετρώντας τις δυνάμεις τους οι Κρητικοί τηρούν στάση αναμονής για την απάντηση του πρωθυπουργούς στην επιστολή που του απέστειλαν οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΟΑΣΝΗ.

Ωστόσο το είδος των κινητοποιήσεων των αγροτών της υπόλοιπης χώρας θα κριθεί από τη μαζικότητα που θα έχουν. Το εάν θα κλείσουν δρόμοι θα αποφασιστεί από τα σωματεία, κυρίως όταν οι αγρότες δουν ότι ο αγώνας τους έχει μαζική συμμετοχή.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.