«Μέτωπο» του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και της ελληνικής τράπεζας τροφίμων.
Με την ελληνική τράπεζα τροφίμων συνεργάζεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων για την καταπολέμηση της πείνας, στο πλαίσιο των πολυάριθμων πρωτοβουλιών κοινωνικής ενίσχυσης και βοήθειας αξίας άνω των 62 εκατ. ευρώ που υλοποιεί ετησίως σε περιοχές, δράσεις, κοινωνικά ασθενείς ομάδες και ιδρύματα.
«Ο σκοπός της τράπεζας τροφίμων είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ελληνική βιομηχανία τροφίμων. Μια συνεργασία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας που θα βοηθήσει, συνεισφέροντας στον αγώνα επιβίωσης χιλιάδων συνανθρώπων μας» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΕΒΤ.
Η ελληνική τράπεζα τροφίμων ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου και αποτελεί ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού άπορων ατόμων, την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων και τη συνεργασία με αναγνωρισμένες οργανώσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα, σημειώνει το ΑΜΠΕ.
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων FΕΒΑ. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1.550 τμ στο Κρυονέρι Αττικής, όπου γίνεται η μεταφορά, συλλογή, καταγραφή αλλά και διανομή των αγαθών.
Η τράπεζα τροφίμων διανέμει προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης ή προϊόντα των οποίων η συσκευασία έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον εμπορεύσιμα σε περίπου 215 ιδρύματα που φιλοξενούν άπορους, ηλικιωμένους, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγους και άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης. Κάθε εβδομάδα περισσότερα από 20.000 άτομα σιτίζονται με τα προϊόντα που διανέμει η τράπεζα τροφίμων.
Ο ΣΕΒΤ από το 1978 εκπροσωπεί το σύνολο της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα. Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική μεταποίηση, αντιπροσωπεύοντας το 26% του συνόλου της, στον οποίο δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις με περισσότερους από 350.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.