Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ θα καλύψουν κενά στα ΕΠΑΛ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας για κάλυψη κενών 2560 εκπαιδευτικοί.

Λόγω της διαθεσιμότητας πολλών εκπαιδευτικών και το μειωμένο ενδιαφέρον εκπαιδευτικών για εργασία σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ για 8 ώρες την εβδομάδα (ωρομίσθιοι) πολλοί μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης έχουν βρεθεί χωρίς εκπαιδευτικούς.

Στην προσπάθειά του να βρει λύση το Υπουργείο Παιδείας στρέφεται προς τους εκπαιδευτικούς που κατέθεσαν αιτήσεις για εργασία στα ΙΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ειδικότητες που έχουν καταργηθεί υπάρχουν 2560 εκπαιδευτικοί που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και βρίσκονται στους πίνακες των υποψηφίων εκπαιδευτών.

Η παραπάνω κίνηση του Υπουργείου θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πιθανότητες εργασίας των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε μια από τις ειδικότητες που έχουν καταργηθεί (Νοσηλευτές, βρεφονηπιοκόμοι κ.α.)

Όπως αναφέρει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με προσλήψεις ωρομισθίων από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων των δημοσίων ΙΕΚ.

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα καλέσουν, κατά σειρά κατάταξης στους πίνακες τους αιτούντες, και θα τους προτείνουν να υπογράψουν συμβάσεις μίσθωσης έργου (μπλοκάκι) για πρόσληψή τους σε συγκεκριμένο δημόσιο ΙΕΚ.

Οι ωρομίσθιοι που θα υπογράψουν συμβάσεις θα αποσπαστούν σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ για την παροχή εκπαιδευτικού έργου, εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης στην οποία ανήκει το ΙΕΚ στο οποίο έχει επιλεγεί (πχ εκπαιδευτής ο οποίος επιλέχθηκε να προσληφθεί στο ΙΕΚ Αμυνταίου θα αποσπαστεί να διδάξει στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου).

Οι ώρες απασχόλησής τους μπορεί να είναι μέχρι και είκοσι (20) και η αμοιβή τους προβλέπεται από τη Κ.Υ.Α. 2/106902/0022/10-12-2013 και θα κυμαίνονται από 20 έως και 12 ευρώ την ώρα μεικτά.

1) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, είκοσι (20) ευρώ.

2) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος, δέκα οκτώ (18) ευρώ.

3) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεκαπέντε (15) ευρώ.

4) Μη πτυχιούχοι, δώδεκα (12) ευρώ.

5) Εμπειροτέχνες.

Ι. δεκατρία (13) ευρώ.

II. δεκατέσσερα (14) ευρώ.

III. Δεκαέξι (16) ευρώ.

Οι εκπαιδευτές που θα προσληφθούν, θα κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά την υπογραφή της σύμβασης και από το «ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» (Ι.ΝΕΔΙ.ΒΙ.Μ), που είναι ο πρώτος συμβαλλόμενος και την κοινοποίηση της απόφασης απόσπασης σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ του Υπουργείου Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.