Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Διασταυρώσεις για τον εντοπισμό όσων δεν πλήρωσαν ΕΕΤΗΔΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα ονόματα θα σταλούν στην αρμόδια ΔΟΥ.

Διασταυρώσεις για τον εντοπισμό φορολογουμένων που δεν κατέβαλαν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) διενεργεί η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διασταυρώνει τα αρχεία καταναλωτών της ΔΕΗ και τους αριθμούς παροχής που έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα έντυπα Ε2 και Ε1.

Μετά την επεξεργασία η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δημιουργεί χρηματικούς καταλόγους στο όνομα του κύριου ή επικαρπωτή του ακινήτου, όπως προκύπτει μετά την πιο πάνω διασταύρωση, και τους στέλνει στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματος των υπόχρεων.

Αν στις παραπάνω δηλώσεις δεν έχει δηλωθεί ο αριθμός παροχής, η βεβαίωση γίνεται στο όνομα του καταναλωτή, όπως αυτό αναγράφεται στο αρχείο χρεώσεως της ΔΕΗ.

Στις παροχές στις οποίες είχε αρχικά βεβαιωθεί ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011, ενώ δεν βεβαιώθηκε το Ειδικό Τέλος έτους 2012, λόγω μηδενισμού των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων της συγκεκριμένης παροχής, το ΕΕΤΗΔΕ 2012 υπολογίζεται και βεβαιώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία με τα οποία υπολογίστηκε αρχικά το ΕΕΤΗΔΕ το έτος 2011. Στις ανωτέρω περιπτώσεις δεν υπολογίζεται ΕΕΤΗΔΕ έτους 2012 για όσες παροχές αφορούν κοινόχρηστους χώρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.