Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Αναζητούν λύση για τα 25 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την χρυσή τομή προκειμένου να μην ισχύσουν για την κατηγορία των ανέργων τα 25 ευρώ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο θα προσπαθήσουν να βρουν την Τρίτη κατά την συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να πέσουν οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο στρατόπεδο του κυβερνητικού εταίρου.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση αναζητά ένα ισοδύναμο μέτρο το οποίο θα αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξαιρεθούν από το «χαράτσι» οι άνεργοι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να προκριθεί η λύση της εισφοράς στις εξετάσεις που γίνονται από μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους, προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» που θα δημιουργηθεί και συνάμα να επιτευχθεί και ο μνημονιακός στόχος.

Επισήμως η συνάντηση στο μαξίμου την Τρίτη μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης γίνεται ενόψει της επίσημης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε από την χώρα μας.

Ωστόσο οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα των 25 ευρώ για τα νοσήλια στα νοσοκομεία με το «μπαράζ» δηλώσεων από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση που προσπαθεί να βρει λύση σε ένα ακόμα θέμα το οποίο προκαλεί έντονους κραδασμούς στην κυβερνητική συνοχή.

Στο μαξίμου τα προηγούμενα 24ωρα πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από συσκέψεις μεταξύ του πρωθυπουργού και των στενών του συνεργατών, σε μερικές από τις οποίες συμμετείχε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Α. Σαμαρά με τον Γ. Στουρνάρα. Στο τραπέζι έπεσαν όλα τα δεδομένα αλλά και τα εναλλακτικά σενάρια που υπάρχουν προκειμένου να εξαιρεθούν ορισμένες κατηγορίες.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να μην υπάρξει καμία απάντηση στις έντονες αντιδράσεις που υπήρχαν από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να έχει κλείσει το επίμαχο θέμα πριν από τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα στις 15 Ιανουαρίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα προστεθεί ένα ακόμα «αγκάθι» στον κατάλογο των θεμάτων που συζητήσουν οι δύο πλευρές.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.