Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Αγκαλιά με… παγοκολόνες για την εύνοια της τύχης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρχαίο ιαπωνικό τελετουργικό για όσους αντέχουν το πολύ κρύο.

Το να αγκαλιάζει κανείς τεράστια κομμάτια πάγου, προκειμένου να έχει την εύνοια της τύχης με το μέρος του τη νέα χρονιά, ίσως να φαντάζει περίεργο σε όσους δε ζουν στην Ιαπωνία, όμως για τους άντρες αυτούς ίσως να αποτελεί μια… παρηγοριά ότι ο καινούριος χρόνος δε θα μπορούσε να είναι χειρότερος από τη στιγμή που… ενώνουν το κορμί τους με μια παγοκολόνα!

Εκατό περίπου άντρες συμμετείχαν το Σάββατο που μας πέρασε σε ένα αρχαίο τελετουργικό στο πλαίσιο του φεστιβάλ Kanchu Misogi. Πρόκειται για ένα χειμερινό τελετουργικό «καθαρισμού» του σώματος και της ψυχής, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι έρχονται πιο κοντά με τα μυστικιστικά πνεύματα τα οποία φέρνουν την επιτυχία.



Οι άντρες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, φορώντας μόνο ένα μικρό κομμάτι ύφασμα, που καλύπτει την περιοχή των γεννητικών οργάνων και ένα μαντήλι στο κεφάλι, προσεύχονται δυνατά ενώ βουτούν στο παγωμένο νερό μιας πισίνας στο ιερό Teppozu Inari Shinto.

Η εξωτερική θερμοκρασία δεν είναι μεγαλύτερη από 6 βαθμούς Κελσίου.



Το αρχαίο αυτό τελετουργικό γιορτάζεται σε όλη τη χώρα, με τους συμμετέχοντες να κάνουν μπάνιο με παγωμένο νερό και σε άλλες περιπτώσεις να καλύπτουν το σώμα τους με χιόνι.

Το «Shinto» δεν είναι τόσο μια θρησκεία, όσο ένας τρόπος ζωής, και οι «πιστοί» του πραγματοποιούν αρκετά τελετουργικά, που στόχο έχουν να ευχαριστήσουν τα «kame», δηλαδή τα «πνεύματα».



Η συγκεκριμένη τελετή είναι αφιερωμένη στο «Inari», ένα από τα πιο σημαντικά «kame» που φέρνουν επιτυχία, ευημερία και γονιμότητα.



Παρότι υποφέρουν από το κρύο, αναφέρει ο αρθρογράφος, οι οπαδοί του Shinto πιστεύουν ότι τα πνεύματα θέλουν οι άνθρωποι να είναι χαρούμενοι και είναι διατεθειμένα να τους βοηθήσουν να πετύχουν το σκοπό τους, αν τους συμπεριφέρονται σωστά.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.