Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

«Έναντι» για την αποφυγή κατάσχεσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δώστε ό, τι μπορείτε», είναι το νέο δόγμα της εφορίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις 12 δόσεις της ισχύουσας ρύθμισης.

Το παραθυράκι στην διαδικασία, σύμφωνα με την οποία ο φορολογούμενος ανάλογα με το ύψος του χρέους του, μπορεί να δίνει ακόμα και 20 ευρώ τον μήνα και όταν έχει την δυνατότητα να κάνει μεγαλύτερη καταβολή, κρύβεται στο taxisnet. Όπως είναι γνωστό σήμερα, οι φόροι έχουν πάψει να εξοφλούνται στις ΔΟΥ, αλλά πληρώνονται αποκλειστικά σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής μέσω του συστήματος taxis.

Όπως τονίζει στα «Νέα» ο γενικός γραμματέας δημοσίων εισόδων, Χάρης Θεοχάρης, «εφόσον οι φορολογούμενοι δίνουν αυτό το άτυπο έναντι κάθε μήνα μπορούν να προστατευθούν από ενδεχόμενες κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων τους». Καλό είναι όμως, εξηγεί ο ίδιος, παράλληλα με την έναντι πληρωμή σε τράπεζες και ΕΛΤΑ να ενημερώνουν και την εφορία στην οποία υπάγονται, για να μην γίνει καμία κατάσχεση από σπόντα. Οι έναντι πληρωμές αφορούν κυρίως 1,8 εκ. φορολογούμενους με χρέη έως 5.000 ευρώ και ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν εισπράξεις στα ταμεία του Δημοσίου.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.