Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Επιμελητήριο: Κίνδυνος για λιγότερα δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον κίνδυνο, υπό το βάρος των αποκαλύψεων και της συνεχιζόμενης δικαστικής έρευνας, να κλείσει ακόμη περισσότερο η στρόφιγγα των δανειοδοτήσεων προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και η επιφυλακτικότητα, που επιδεικνύουν οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια, να μετεξελιχθεί σε διαρκές «πάγωμα» χρηματοδοτήσεων, επισημαίνει σε σχόλιό του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) Γ. Χατζηθεοδοσίου, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την έρευνα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

«Η διαφάνεια και η ισότιμη τήρηση των κανόνων είναι εκ των ων ουκ άνευ για να μην δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι βέβαιο πως η Δικαιοσύνη θα φέρει σε πέρας μέχρι τέλους το έργο της, και προσδοκά πως οι εποπτικές Αρχές θα κάνουν το "πάθημα- μάθημα" για να αποτρέψουν την εμφάνιση ανάλογων φαινομένων, από το να δρουν "πυροσβεστικά" εκ των υστέρων» τονίζει ο πρόεδρος.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει ότι η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος, και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν υποχρέωση, τώρα περισσότερο από ποτέ, να διασφαλίσουν την ομαλή ροή των απαραίτητων κονδυλίων προς την πραγματική οικονομία για να μετατρέψουν σε εθνική υπεραξία το περίσσιο ταλέντο των Ελλήνων επιχειρηματιών και το ρίσκο που αναλαμβάνουν σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.