Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Θα κλείνουν τα σχολεία για μία εβδομάδα χειμερινού τουρισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόταση για την καθιέρωση του θεσμού της «λευκής εβδομάδας», ενός 4ημερου όπου τα σχολεία θα κλείνουν ώστε οι μαθητές να απολαμβάνουν σκι στο βουνό, έχει στα χέρια του το υπουργείο Παιδείας. Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στην πρόσφατη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με επίκεντρο τον τουρισμό.

Η ιδέα περιλαμβάνει την διακοπή της λειτουργίας των σχολείων για 4 έως 5 ημέρες στο διάστημα μετά την Καθαρά Δευτέρα, με σκοπό την διοργάνωση εκδρομών σε χειμερινούς προορισμούς χιονοδρομικά κέντρα κατά την διάρκεια των οποίων οι μαθητές όλων των τάξεων θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα χειμερινά σπορ.

Σε επικοινωνία που είχε το enikos.gr με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο κ.Κωνσταντίνος Λεβέντης αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι από το 2010 ενώ τόνισε ότι το ζήτημα προωθείται με προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη η «λευκή εβδομάδα», που αποτελεί ευρωπαϊκό θεσμό, χαιρετίζεται και από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και πλέον την απόφαση θα λάβει το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.