Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ο πανικός αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσο μεγαλύτερο το άγχος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες.

Νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ υποστηρίζει ότι όσο υψηλότερους δείκτες άγχους και στρες έχει κανείς, τόσο πιο πιθανό είναι να υποφέρει από εγκεφαλικό.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα δεδομένα 6.000 ασθενείς ξεκινώντας την έρευνά τους στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι ακόμη και μια μέτρια αύξηση στα επίπεδα του άγχους, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες της δυνητικά θανατηφόρου ασθένειας.

Το 33% εκείνων των ανθρώπων που υπέφεραν από τα χειρότερα επίπεδα άγχους βρέθηκε ότι είχε κατά ένα τρίτο μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό, συγκριτικά με όσους είχαν το λιγότερο στρες.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν η Maya Lambiase, η ερευνητική ομάδα της οποίας συνέλεξε στοιχεία από ανθρώπους ηλικίας από 25 έως 74 ετών.

Οι εθελοντές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια και υποβλήθηκαν σε διάφορα τεστ για να διαπιστωθούν τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης τους. Δεκαετίες αργότερα, οι ερευνητές κατέγραψαν και παρακολούθησαν πόσοι από αυτούς έπαθαν εγκεφαλικό.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι πέρα από παράγοντες όπως το κάπνισμα και η υψηλή αρτηριακή πίεση, το άγχος ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες εμφάνισης εγκεφαλικού.

«Όλοι βιώνουν άγχος κάποια στιγμή. Όταν όμως είναι αυξημένο ή/και χρόνιο, μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο αγγειακό σύστημα» ανέφερε η Lambiase, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.