Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Έρευνα συσχετίζει τη διάσειση με την εμφάνιση Αλτσχάιμερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγαλύτερα επίπεδα σχηματισμού αμυλοειδών πλακών εντοπίστηκαν σε όσους είχαν τραυματιστεί.

Μια από τις πιο σημαντικές νόσους με τις οποίες ασχολείται η ιατρική συστηματικά τα τελευταία χρόνια, είναι και η νόσος Αλτσχάιμερ.

Έχουν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με τα αίτια που οδηγούν στην εμφάνισή της. Μια πρόσφατη έρευνα μάλιστα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neurology συσχετίζει την εμφάνιση της νόσου, με εγκεφαλικά τραύματα και ειδικότερα με τη διάσειση.

Στην έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκαν αξονικές εγκεφάλου σε άτομα της τρίτης ηλικίας (πάνω από τα 70) που κάποιοι από αυτούς είχαν προβλήματα με τη μνήμη ή τη συγκέντρωσή τους (141), ενώ κάποιοι άλλοι όχι (448). Ειδική αναφορά έγινε στην ύπαρξη στο παρελθόν διάσεισης ή εγκεφαλικής βλάβης.

Το 17% των φυσιολογικών ατόμων είχε κάποια μορφή τραυματισμού/διάσεισης, ενώ από την ομάδα με τα προβλήματα μνήμης το ποσοστό ήταν 18%.

Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές ήταν ότι στη δεύτερη ομάδα οι αξονικές έδειξαν ότι τα επίπεδα σχηματισμού αμυλοειδών πλακών ήταν 18% μεγαλύτερα στα άτομα που είχαν κάποια μορφή εγκεφαλικού τραυματισμού. Δεν υπήρξαν όμως παρόμοια ευρήματα στην υγιή ομάδα.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.