Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ο Ήλιος αναποδογύρισε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναποδογύρισε το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου και οι πόλοι του αντιστράφηκαν, καθώς φτάσαμε στο μέσο του 24ου Ηλιακού Κύκλου.

Τώρα το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου θα αρχίσει να κινείται και πάλι προς αντίθετες κατευθύνσεις, ολοκληρώνοντας μια 22ετή διαδικασία που θα κορυφωθεί με την αντιστροφή των μαγνητικών του πόλων σε 11 χρόνια.

«Η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου είναι κυριολεκτικά ένα πολύ σημαντικό γεγονός», δήλωσε ο Δρ. Tony Phillips της NASA.

«Η περιοχή της μαγνητικής επιρροής του Ήλιου, γνωστή και ως Ηλιόσφαιρα, εκτείνεται δισεκατομμύρια χιλιόμετρα πέρα από τον Πλούτωνα», τόνισε ο Δρ. Phillips εξηγώντας πως οι επιδράσεις από τις αλλαγές της πολικότητας φτάνουν στο κατώφλι του διαστρικού χώρου.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που παρουσιάζει την αντιστροφή των πόλων.

Στην αρχή της διαδικασίας, το 1997, ο Ήλιος διανύει τον 23ο ηλιακό κύκλο. Ο θετικά φορτισμένος πόλος βρίσκεται στην κορυφή (πράσινες γραμμές), ενώ στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση βρίσκεται ο αρνητικά φορτισμένος πόλος (μωβ γραμμές).

Οι γραμμές σταδιακά κινούνται προς τον αντίθετο πόλο, σημειώνοντας πλήρη αντιστροφή το 2002 και ολοκληρώνοντας τον προηγούμενο ηλιακό κύκλο.

Στη συνέχεια οι μωβ και πράσινες γραμμές, που δείχνουν αντίθετη πολικότητα, αρχίζουν να αντιστρέφονται και πάλι μέχρι να αναποδογυρίσει το μαγνητικό πεδίου του Ήλιου.

Όπως εξήγησε η Karen C. Fox από τη NASA, κατά τη διαδικασία της αντιστροφής ο Ήλιος διανύει περιόδους εντονότερης ηλιακής δραστηριότητας, με περισσότερες ηλιακές εκλάμψεις και εκρήξεις.

Επιπλέον επηρεάζεται και η κοσμική ακτινοβολία καθώς εκρήξεις σουπερνόβα και άλλα βίαια περιστατικά στον γαλαξία μας επιταχύνουν τα σωματίδια υψηλής ενέργειας, τα οποία πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.