Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ο εθελοντισμός αυξάνει τις πιθανότητες να βρείτε δουλειά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα πρέπει να παρουσιάσετε την εμπειρία στο βιογραφικό σας.

Στον ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κόσμο που ζούμε σήμερα, αν θέλει κανείς να έχει μια καλύτερη ευκαιρία να βρει μια δουλειά, χρειάζεται να έχει εκείνα τα προσόντα που θα τον κάνουν να ξεχωρίσει από τους... πολλούς, εξίσου καλά μορφωμένους υποψηφίους.

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι φοιτητές που προσφέρουν εθελοντική εργασία, αποκτούν δεξιότητες τέτοιες που είναι πολύ χρήσιμες σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Κι αν κι εσείς έχετε προσφέρει κάπου εθελοντική εργασία, πρέπει σίγουρα να το αναφέρετε στο βιογραφικό σας.

Ίσως αυτό το στοιχείο να σας κάνει να ξεχωρίσετε ανάμεσα στους υπόλοιπους πτυχιούχους στον τομέα σας.

Τι θα μπορούσατε να κερδίσετε από μια εθελοντική εργασία και πώς να παρουσιάσετε τις δεξιότητες αυτές;

Δείτε παρακάτω μια λίστα που συνέταξε το traveldudes.org.

Ανάληψη ευθύνης και ηγετικού ρόλου
Οι εργοδότες αναζητούν πάντα ανθρώπους με πρακτική εμπειρία που μπορούν να αποδείξουν τις ηγετικές τους ικανότητες.

Συνεργασία / Ομαδική δουλειά
Στις περισσότερες εταιρείες απαιτείται να συνεργάζεστε με άλλους και να γνωρίζετε πώς να τα πηγαίνετε καλά με τρίτους. Εδώ θα φανούν οι δεξιότητες που αποκτήσατε σε ό, τι αφορά την ομαδική δουλειά και τη συνεργασία.

Προθυμία για προσφορά και βοήθεια
Αν έχετε συμμετάσχει ενεργά σε κάποια εθελοντική ομάδα για καλό σκοπό, μπορείτε να δώσετε έμφαση στο γεγονός ότι είστε πάντα πρόθυμοι να προσφέρετε βοήθεια σε τρίτους.

Ενθουσιασμός και θέληση για δουλειά
Το να είναι κανείς ενθουσιώδης και πρόθυμος να συμμετέχει και να προσφέρει είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, που αναζητούν οι περισσότεροι εργοδότες. Αν καταφέρετε να πείσετε τον εργοδότη ότι αυτά τα χαρακτηριστικά σας αντιπροσωπεύουν, θα το εκτιμήσουν και ίσως σας δώσουν την ευκαιρία που ζητάτε.

Ικανότητα για επικοινωνία
Ο εθελοντισμός παρέχει την ευκαιρία να συναντήσετε καινούριους ανθρώπους, πολλές φορές και από διαφορετικές κουλτούρες. Όταν συνεργάζεστε μαζί με άλλους, έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες.

Ικανότητα συγκέντρωσης πόρων και άντλησης κεφαλαίων
Αν έχετε συνεισφέρει στη συγκέντρωση πόρων για κάποιον οργανισμό (π.χ. χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό), αυτό σίγουρα θα εντυπωσιάσει το μελλοντικό αφεντικό σας.

Αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων
Θα υπάρχουν πάντα εμπόδια. Αν όμως καταφέρετε να δείξετε ότι μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με επαγγελματισμό, τότε σίγουρα θα ξεχωρίσετε στη διαδικασία της συνέντευξης για δουλειά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.