Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Χαρίστε το ίδιο χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι απλά χάνουμε χρόνο ψάχνοντας το ιδανικό…

Με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να βρίσκονται προ των πυλών, όσοι ανταλλάσσουν δώρα ίσως να μπαινοβγαίνουν από τώρα σε καταστήματα και να οργώνουν το Διαδίκτυο, αναζητώντας το τέλειο δώρο για να ευχαριστήσουν τους αγαπημένους τους.

Νέα μελέτη, ωστόσο, λύνει τα χέρια των αγοραστών και συστήνει να αγοράζουμε το ίδιο χριστουγεννιάτικο δώρο σε συγγενείς και φίλους.

Τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύονται στο Journal of Consumer Research, κατέληξε σε ένα σαφές συμπέρασμα: Οι αγοραστές χάνουν χρόνο αναζητώντας το ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα αφού το πιθανότερο είναι να αγοράσουν κάτι που στην πραγματικότητα δεν θέλουν ούτε χρειάζονται. Αντίθετα, θα ήταν πιο ικανοποιημένοι αν έπαιρναν όλοι το ίδιο δώρο…

Αμερικανοί ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην έρευνα να επιλέξουν ένα δώρο ή μια κάρτα για ένα άτομο ή για δύο άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα. Όταν επρόκειτο για ένα άτομο οι εθελοντές επέλεξαν το πιο ελκυστικό δώρο.

Όταν όμως επρόκειτο να διαλέξουν δύο δώρα για δύο διαφορετικούς ανθρώπους, προσπερνούσαν το πιο ελκυστικό δώρο, για να μην απογοητεύσουν κανέναν, και προσπαθούσαν να διαλέξουν κάτι άλλο για τον καθένα ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα; Όσο περισσότερο χρόνο ξόδεψαν για να αποφασίσουν τι δώρα να αγοράσουν, τόσο επέλεξαν τα λιγότερο ωραία δώρα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.