Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Πολυχώρος για ΑμεΑ στο Περιστέρι από τη «Γέφυρα Ζωής»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολυχώρος για ΑμεΑ στο Περιστέρι από τη «Γέφυρα Ζωής».

Ένας νέος πολυχώρος με χώρους εθελοντικών δράσεων και γραφείων εγκαινιάστηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου από τη “Γέφυρα Ζωής Α.μ.ε.Α. Δυτικού Τομέα”, επί της οδού Πελασγίας 133 στο Περιστέρι, ακριβώς ένα χρόνο μετά την ίδρυση του φορέα.



Ο πολυχώρος έχει στόχο να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των παιδιών και έφηβων με ειδικές ικανότητες, άτομα με νοητική υστέρηση & φάσμα αυτισμού, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση και επιστημονική υποστήριξη κυρίως τις απογευματινές ώρες και όχι να υποκαταστήσει τα κέντρα αποκατάστασης, όπως ανέφερε στα εγκαίνια ο πρόεδρος της Γέφυρας Ζωής Διονύσης Γουράνιος.

Η Γέφυρα Ζωής ιδρύθηκε 3 Δεκεμβρίου του 2012 από άτομα που είτε έχουν Α.μ.ε.Α. στην οικογένειά τους “είτε είναι φίλα προσκείμενοι με περισσεύματα αγάπης για αυτούς τους καθημερινούς μικρούς μας ήρωες”. Ένας από τους πρώτους στόχους της Γέφυρας ήταν η εύρεση μιας στέγης για να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς παιδιά και έφηβοι με ειδικές ικανότητες. Ο πολυχώρος που εγκαινιάστηκε περιλαμβάνει χώρους εθελοντικών δράσεων και γραφείων 200τ.μ. σε δύο επίπεδα.

Στη Γέφυρα Ζωής οργανώνονται, μεταξύ άλλων, εργαστήρια ειδικής αγωγής, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων και παιδιών, θεατροθεραπείας καθώς και σεμινάρια και ημερίδες για τα παιδιά και τους νέους με ειδικές ανάγκες/ικανότητες.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://gefyrazwhs.blogspot.gr

http://www.gezo.gr/

https://www.facebook.com/.


Πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.