Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Διάταξη-βόμβα για απλήρωτους φόρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από 1ης Ιανουαρίου η εφορία θα χρεώνει ποινή 10% μετά τους δύο πρώτους μήνες καθυστέρησης, ενώ η ετήσια επιβάρυνση θα φτάνει στο 28,5%.

Ως «τοκογλύφος» θα λειτουργεί η εφορία από το επόμενο έτος για όσους δεν πληρώνουν εμπρόθεσμα τα υπέρογκα «χαράτσια» που θα τους επιβάλλονται με βάση τους «μνημονιακούς» Κώδικες Φορολογίας Εισοδήματος και Φορολογικών Διαδικασιών (τους ν. 4172/2013 και 4174/2013) με βάση το νέο πολυνομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ με τους νέους αυτούς νόμους, όποιος δεν πληρώνει εμπρόθεσμα οποιονδήποτε φόρο θα χρεώνεται με πρόσθετους φόρους (πρόστιμα και τόκους) που θα κυμαίνονται από 11,4% τους δύο πρώτους μήνες καθυστέρησης μέχρι 28,5% στους 12 μήνες καθυστέρησης!

Εν κρυπτώ

Σύμφωνα, ειδικότερα, με διατάξεις-σοκ, οι οποίες πέρασαν «στα μουλωχτά» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και την τρόικα στο νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (στο ν. 4174/2013) που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η-1-2014 (και συμπεριελήφθησαν ξανά στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που κατατέθηκε χθες στη Βουλή), όποιος φορολογούμενος καθυστερήσει δύο μήνες να εξοφλήσει οποιονδήποτε φόρο θα επιβαρύνεται πλέον με πρόστιμο 10% επί του οφειλόμενου ποσού, ενώ μέχρι σήμερα επιβαρύνεται μόνο με 1% κάθε μήνα. Επιπλέον, θα επιβαρύνεται και με τόκους 0,7% ανά μήνα. Δηλαδή, η συνολική πρόσθετη επιβάρυνση με πρόστιμα και τόκους θα φθάνει το 11,4% μόλις η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 2 μήνες! Εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες, το πρόστιμο θα υπολογίζεται στο διπλάσιο, με ποσοστό 20% επί του αρχικού φόρου που δεν εξοφλήθηκε εμπρόθεσμα, ενώ η επιβάρυνση με τόκους θα ανέρχεται στο 8,5%. Έτσι η συνολική πραγματική ετήσια πρόσθετη επιβάρυνση για πάνω από 12 μήνες θα φθάνει στο εξωφρενικό ποσοστό του 28,5%.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.