Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Τι θα γίνει με το ΕΚΑΣ των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, στην τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Στην ερώτηση για το τι γίνεται με το ΕΚΑΣ που κόβεται από 01/01/2014 στους αναπήρους και στους συνταξιούχους κάτω των 65, ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε: «Η απόφαση που έχει ληφθεί στο παρελθόν, για να εφαρμοστεί από 01/01/2014, αφορά το σύνολο των κάτω των 65.

Η προσπάθεια η οποία γίνεται είναι να εξαιρεθούν από αυτή την περικοπή τα άτομα με αναπηρία. Αυτή είναι η πρόταση από πολλές πλευρές και υπάρχει σε εξέλιξη μία επεξεργασία, προκειμένου να δούμε, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε και σε ερώτηση για το αν κόβονται προνοιακά επιδόματα και αν εξετάζονται νέα εισοδηματικά κριτήρια, αναφέροντας: «Δεν υπάρχει επεξεργασία προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που έγινε τώρα είναι η εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τώρα και με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή για διασταυρώσεις που έχουν να κάνουν με τη διαπίστωση προβλημάτων ή θανόντες, κτλ. Δεν υπάρχει καμία απόφαση που να έχει να κάνει με εισοδηματικά κριτήρια».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.