Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Εξήντα θύματα από σόμπες στην Ελλάδα του 2013

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτιά έχει πάρει το ενημερωτικό δελτίο του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς καταγράφει μέρα παρά μέρα έναν νεκρό από πυρκαγιές που ξεσπούν από θερμαντικά σώματα ή σόμπες τις οποίες είχαν ανάψει για να ζεσταθούν, αφού το πορτοφόλι τους ήταν άδειο και αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στην υψηλή τιμή του πετρελαίου.

Χθες τα ξημερώματα μια 80χρονη βρήκε φριχτό θάνατο μέσα στο διαμέρισμα της, στον Νέο Κόσμο, όταν από θερμαντικό σώμα που είχε ανάψει για να ζεσταθεί ξέσπασε φωτιά, η οποία της στοίχισε την ζωή.

Στην οδό Μπακνανά έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και μέσα σε λίγη ώρα οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά. Στην συνέχει όμως οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα του απανθρακωμένου πτώματος της άτυχης γερόντισσας, η οποία διέμενε μόνη της.

Επίσης χθες, στο Λουτράκι αυτή τη φορά, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κινδύνευσε να καεί ζωντανό μέσα στο διαμέρισμα του, όταν από σόμπα που είχε ανάψει για να ζεσταθεί έπιασε φωτιά ένα σεντόνι και αμέσως οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ολόκληρο το σπίτι. Το έντρομο ζευγάρι βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος εκλιπαρώντας για βοήθεια. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και σωτήρια, καθώς οι πυροσβέστες κατέβασαν με την χρήση κλίμακας τους ηλικιωμένους, που στην κυριολεξία σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Την τελευταία διετία, δηλαδή από τότε που η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύτηκε στα ύψη, τουλάχιστον 60 συνάνθρωποι μας κάηκαν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν χρησιμοποιώντας σόμπα ή κάποιο ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.