Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Προκαταρκτική εξέταση για τις εισπρακτικές εταιρείες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί τεχνασμάτων που χρησιμοποιούν οι εισπρακτικές εταιρείες για να πιέσουν οφειλέτες, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, «Αυτοψία» (5-12-2013) σχετικά με τη δραστηριότητα εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και την τυχόν τέλεση εκ μέρους στελεχών και υπαλλήλων τους αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων (μεταξύ των οποίων η αντιποίηση της άσκησης δημόσιας υπηρεσίας ή δικηγορικού λειτουργήματος, η χρήση παρένθετων δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών κ.λπ.), παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελλομένων.

Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί εάν οι εν λόγω εταιρείες τηρούν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή, της ιδιωτικής ζωής, του τραπεζικού απορρήτου, της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει η ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι την προκαταρκτική εξέταση θα επιβλέψει ο Χ. Λακαφώσης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.