Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

“Ρημάζουν τα σχολεία” καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για ζοφερή εικόνα που επικρατεί σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της χώρας κάνει λόγο με ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η ανακοίνωση συνδέει άμεσα την υποβάθμιση των σχολικών κτιρίων και τις ελλείψεις σε σοβαρό εποπτικό υλικό (εργαστήρια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές) με την κατάργηση της αρμοδιότητας των σχολικών φυλάκων και την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα όλων των εργαζομένων. Επίσης επισημαίνεται η αδυναμία των Δήμων να αποκαταστήσουν τις βλάβες στα σχολικά κτίρια εξαιτίας της συστηματικής τους υποχρηματοδότησης από το κράτος.

“Αφύλακτα τα σχολεία, αφύλακτοι και οι μαθητές!!! Ποιός αλήθεια νοιάζεται;

Τί και αν δεν κλείνει η πόρτα του σχολείου, τί και αν όποιος θέλει χωρίς κανένα έλεγχο μπορεί να πλησιάσει τα παιδιά με απρόβλεπτες συνέπειες. Απροστάτευτα από εμπόρους ναρκωτικών και από κάθε λογής κακοποιό στοιχείο που εύκολα σήμερα εισβάλει.” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και δίνει την εικόνα καταστροφής που παρουσιάζουν τα περισσότερα σχολεία της επικράτειας, με καταστροφές, βανδαλισμούς και graffiti.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση με την ίδρυση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ρίχνει το οικονομικό βάρος στους δημότες και εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην ιδιωτικοποίηση των αρμόδιων φορέων καθώς και σε πρόσκαιρες λύσεις αυτών των προβλημάτων μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.