Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ρώσος ιερέας κατηγορείται για παιδεραστία στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι, 34 ετών, ιερέας και πνευματικός του γενικού διευθυντή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αντρέι Αρσάβιν, καταζητείται για επιθέσεις σε βάρος δύο μικρών κοριτσιών, ηλικίας 9 και 12 ετών, τον περασμένο Ιούνιο στην Κω, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Ένας εκπρόσωπος των ρωσικών αρχών δήλωσε ότι ο Γκροζόφσκι ενδέχεται να βρίσκεται στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται ο ιερέας αφορούν τις επιθέσεις σε βάρος των δύο παιδιών σε μια παιδική κατασκήνωση μιας ορθόδοξης οργάνωσης στην Κω. Φέρεται όμως να έχει προβεί σε παρόμοιες πράξεις και στην Αγία Πετρούπολη αφού ο ιερέας συνεργαζόταν με μια οργάνωση για την προστασία των ορφανών παιδιών, πρέσβης της οποίας στη Ρωσία είναι ο Αρσάβιν.

Η ομάδα ωστόσο σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και τις δραστηριότητές της. "Όλοι ξέρουν ότι ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι υπήρξε μαθητής στη σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Πετρούπολης και επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ποδοσφαιριστές της Ζενίτ απευθύνονταν σ' εκείνον με την ιδιότητά του ιερέα", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Λόγω της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του ο ιερέας έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ένας εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Αλεξέι Μπόλτσκοφ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.