Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Παρεμβάσεις στο υπουργείο Εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06.11.2013

Με επιστολές η ΕΣΑμεΑ παρενέβη σήμερα για ζητήματα που αφορούν στο υπουργείο Εργασίας.

Αρχικά για την ΚΥΑ που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και έρχεται να δώσει λύση στην ταλαιπωρία δύο ολόκληρων χρόνων συμπολιτών μας με αναπηρία, που δεν μπορούν να εκτελωνίσουν αναπηρικά ΙΧ, γιατί δεν συμφωνούσαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών με τις γνωματεύσεις που εξέδιδαν τα ΚΕΠΑ!

Για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας η ΕΣΑμεΑ ζητά από το υπουργείο εργασίας εγκύκλιο εφαρμογής της ΚΥΑ προς τα ΚΕΠΑ, ώστε οι γραμματείες τους να χορηγούν τις βεβαιώσεις προς τους δικαιούχους που έχουν ήδη πιστοποιηθεί και να μην χρειάζεται να εξεταστούν ξανά και να τις καταθέτουν στις αρμόδιες αρχές τελωνισμού για την χορήγηση της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης.

Επόμενο σοβαρό ζήτημα αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας η υπουργική απόφαση για τις 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις. Αφενός η ΕΣΑμεΑ ζητά να σταλεί εγκύκλιος στα ΚΕΠΑ που να αναφέρει ότι οι γραμματείες των ΚΕΠΑ θα εκδίδουν βεβαιώσεις σε άτομα με αναπηρία / χρόνια πάθηση με την ένδειξη «επ’ αόριστον», με την προσκόμιση προηγούμενων αποφάσεων είτε των ΚΕΠΑ είτε των υγειονομικών επιτροπών των Νομαρχιών είτε της ΑΣΥΕ, και να μην χρειαστεί να επανεξεταστούν οι δικαιούχοι.

Αφετέρου η Συνομοσπονδία ζητά αλλαγές σε λάθη που υπάρχουν στον Πίνακα των 43 παθήσεων και αφορούν στην Δρεπανοκυτταρική και στην Μεσογειακή Αναιμία.



Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 127 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 126 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.