Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινά η μεταφορά όλων των μαθητών στην Αχαϊα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους των ΚΤΕΛ.

Λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς χιλιάδων μαθητών στα σχολεία της Αχαΐας δόθηκε σήμερα, έπειτα από συνάντηση που είχαν ο αντιπεριφερειάρχης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με εκπροσώπους των διοικήσεων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας και του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντπεριφερειάρχης, «έπειτα από προσπάθειες αρκετών μηνών και τις συνεχείς συναντήσεις και παρεμβάσεις, τόσο στα αρμόδια υπουργεία όσο και στους μεταφορείς, βρέθηκε τελικά η «χρυσή τομή» για να μπορέσει να λυθεί το ζήτημα που είχε προκύψει και είχε δημιουργήσει πρόβλημα σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους».

Επίσης, όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, «ήδη έχει δρομολογηθεί για τα υφιστάμενα δρομολόγια η διαδικασία εξόφλησης των οφειλών της σχολικής περιόδου 2012-2013 και έτσι ο στόχος για άμεση εκκίνηση των δρομολογίων και με τα λεωφορεία γίνεται πράξη, αφού ήδη εδώ και αρκετές ημέρες εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των ταξί».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των γονέων ζητούν να δοθεί λύση για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών αλλά και των απουσιών για όσους μαθητές δεν μπορούσαν να πάνε σχολείο λόγω του προβλήματος της μεταφοράς. Για το συγκεκριμένο θέμα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας και περιμένει τις σχετικές οδηγίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.