Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Νέο κρούσμα λύσσας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους σκύλους και τις γάτες ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά και το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα λύσσας σε κόκκινη αλεπού, στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας του Δήμου Ωραιοκάστρου. Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μεγάλος για ανθρώπους, κατοικίδια, παραγωγικά αλλά και άγρια ζώα.

Το περιστατικό σήμανε συναγερμό στο τμήμα κτηνιατρικής της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς η εστία εμφάνισης της λύσσας εντοπίστηκε σε περιοχή με πολλές κτηνοτροφικές μονάδες που διατηρούν και ποιμενικούς σκύλους.

«Στην ως άνω περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων, κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός κόκκινων αλεπούδων. Η κόκκινη αλεπού θεωρείται δεξαμενή του ιού της λύσσας και, ως εκ τούτου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης του νοσήματος σε σκύλους, γάτες, άγρια ζώα, παραγωγικά ζώα και ανθρώπους», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε από το εργαστήριο αναφοράς λύσσας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρόκειται για το 29ο σε όλη τη χώρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.