Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Αναπλάσεις σχολικών αυλών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναβάθμιση και αισθητική βελτίωση της εκπαιδευτικής υποδομής, καθώς και τη μετατροπή της σχολικής αυλής σε αυλή πρασίνου προβλέπουν οι εργασίες για την «Ανάπλαση σχολικής αυλής 37ου και 41ου Νηπιαγωγείων» σύμφωνα με την σύμβαση εκτέλεσης του έργου η οποία υπογράφτηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία.

«Βασικός στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τις τσιμεντένιες σχολικές αυλές σε αυλές πρασίνου με διπλή λειτουργία. Τις πρωινές ώρες να εξυπηρετούνται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της σχολικής κοινότητας, ενώ τις απογευματινές ώρες να λειτουργούν ως ανοιχτοί δημόσιοι χώροι, χώροι αναψυχής, εκδηλώσεων, παιδικές χαρές κλπ τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης.

Οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου αρχίζουν άμεσα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός τριμήνου. Οι κύριες παρεμβάσεις της σύμβασης που έχει συνολικό προϋπολογισμό 165.543,33 ευρώ μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δενδροφύτευση, τη δημιουργία καθιστικών, καθώς επίσης και χώρων παιδικής χαράς, την αλλαγή των δαπεδοστρώσεων, την προσθήκη βρυσών, τη δημιουργία εκπαιδευτικών κήπων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας.

Επιπλέον επιδιώκεται η εξασφάλιση της χρήσης του σχολείου και ως ανοιχτού δημόσιου χώρου μέσω της οργανικής ένταξής του στη ζωή της περιοχής έτσι ώστε να επιτελέσει τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό του ρόλο.

Αναλυτικά οι εργασίες προβλέπουν:
• αισθητική αναβάθμιση του χώρου της εισόδου με την προσθήκη πρασίνου.

• Δημιουργία εκπαιδευτικού κήπου με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τη φύση.

• Δημιουργία καθιστικού χώρου για την ξεκούραση κατά την ώρα του διαλείμματος και για τη πραγματοποίηση υπαίθριων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

• Ενίσχυση του υπάρχοντος πρασίνου της αυλής με την προσθήκη νέων δέντρων και θάμνων που δημιουργεί σκιερά τμήματα και συμβάλλει στην αναβάθμιση του αύλειου χώρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

• Αναδιαμόρφωση της υπάρχουσας παιδικής χαράς και δημιουργία δύο χώρων -βάσει των προδιαγραφών που ισχύουν- στους οποίους θα τοποθετηθούν παιχνίδια για τα νήπια.

• Η αυλή επιστρώνεται με πλάκες από ασβεστολιθικά αδρανή και τσιμέντο, ο μαθητικός εκπαιδευτικός κήπος με πατημένο χώμα και το υπόλοιπο της αυλής με χλοοτάπητα. Ο χώρος της παιδικής χαράς οριοθετείται με ξύλινους κορμούς δέντρων, οι οποίοι έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να αντέχουν στη φθορά του χρόνου και στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

• Βελτίωση της προσβασιμότητας του σχολείου (όλη η αυλή, αλλά και το εσωτερικό του σχολείου θεωρούνται χώροι προσβάσιμοι για ΑμεΑ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.