Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Δεν είχε πώς να πάει στο σχολείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά το γεγονός ότι η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, για τον 11χρονο Θανάση Γεωργακόπουλο από την Απιδούλα Πηνείας, στο νομό Ηλείας, το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε μόλις χθες.

Ο μαθητής που θα έπρεπε να φοιτά στην Α Γυμνασίου, δεν έχει μέσο να μετακινηθεί από το χωριό του στο Σιμόπουλο, όπου βρίσκεται το σχολείο. Ο πατέρας του είναι κτηνοτρόφος και λείπει από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με αποτέλεσμα να αδυνατεί να μεταφέρει το μικρό Θανάση, το μικρότερο από τα έξι παιδιά του, στο σχολείο του. Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, το ταξί που έπρεπε να είχε ήδη δρομολογηθεί μέχρι την περασμένη Πέμπτη δεν είχε φτάσει ακόμα στην Απιδούλα. "Δεν έχω τρόπο να πάνε τα παιδιά μου σχολείο" είχε δηλώσει ο κ. Γεωργακόπουλος σε τοπικά ΜΜΕ. "Ο Θανάσης δεν έχει πάει καθόλου σχολείο, γιατί δεν υπάρχει μέσο να τον μεταφέρει 12 χλμ. Το βλέπουν δίκαιο αυτό οι υπεύθυνοι , αν ήταν το δικό τους παιδί θα έκαναν το ίδιο; Έχω κάνει τόσες ενέργειες, πηγαίνω στο ΚΤΕΛ και συνέχεια με κοροϊδεύουν. Ούτε ο δήμος κάνει κάτι. Το παιδί κάθε μέρα με ρωτά γιατί δεν πηγαίνει σχολείο. Έχει χάσει τόσα μαθήματα, τι βαθμούς θα μου δώσουν;" είχε πει, προσθέτοντας: "Θα έπρεπε να ντρέπονται. Αν δεν βρουν τρόπο θα σταματήσω το παιδί από το σχολείο".

Φαίνεται πάντως ότι η περιπέτεια του μικρού Θανάση είχε αίσιο τέλος καθώς χθες το πρωί ήταν η πρώτη του μέρα στο σχολείο, αφού έφτασε επιτέλους το πολυπόθητο ταξί .


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.