Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάστηκαν για το κλεμμένο πετρέλαιο του ΑΠΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποινές κάθειρξης από 7 έως 9 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρία άτομα, που κρίθηκαν ένοχα για το 'σκάνδαλο' με τα πετρέλαια στο ΑΠΘ. Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του Ιδρύματος κι έναν υπάλληλο βυτιοφόρου. Οι δύο πρώτοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 9 και 7 ετών, αντίστοιχα, κι ο τρίτος σε κάθειρξη 7 ετών, επίσης.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους κατά περίπτωση για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου, άμεση συνέργεια στη συγκεκριμένη πράξη και ψευδή βεβαίωση, πράξεις που ωστόσο δεν είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Σε όλους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ η έφεσή τους αποφασίστηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τον όρο καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Για την ίδια υπόθεση, το δικαστήριο αθώωσε 15 άτομα, που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, οι τρεις ένοχοι καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση ποσότητας 1 εκατ. λίτρων πετρελαίου, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2004, με τη ζημιά για το Ίδρυμα να ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν έγινε διαγωνισμός για την αλλαγή καυστήρων από πετρελαίου σε μεικτής καύσης και συνεργεία κλήθηκαν να αδειάσουν τις δεξαμενές από το πετρέλαιο. Τότε όμως διαπιστώθηκε ότι ήταν άδειες, παρότι στα έγγραφα φαινόταν ότι είχαν γεμίσει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.