Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πρόστιμα 94.000 ευρώ από τον ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορούν παραβάσεις, μεταξύ άλλων, για ακατάλληλα τρόφιμα.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 94.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ σε 21 επιχειρήσεις τροφίμων το Σεπτέμβριο εξαιτίας παραβάσεων.

Τα πρόστιμα αφορούν σε παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων για κατοχή και διάθεση ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών τροφίμων, νοθευμένων τροφίμων και τροφίμων που δεν συμμορφώνονταν στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας.

Επίσης αφορούν παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων για παραπλάνηση του καταναλωτή, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.