Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

"Εφόδους" για κοπανατζήδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Κρήτη βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι "ράμπο" του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), με σκοπό να ελέγχουν, εάν τηρείται το ωράριο εργασίας, οι άδειες, κλπ.

Ήδη χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ελεγκτές πήγαν σε δήμους της ενδοχώρας, ενώ θα συνεχίσουν και σε άλλες υπηρεσίες, Επιμελητήρια, κλπ.

Οι πρώτες έφοδοι δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, αλλά προβλήματα εντοπίστηκαν.

Το υπουργείο είχε δεχτεί πολλές καταγγελίες ότι στην Κρήτη παρατηρείται χαλαρότητα του ωραρίου και ήταν από τις πρώτες Περιφέρειες που μπήκαν στο στόχαστρο.

«Γίνεται μία συστηματική προσπάθεια ελέγχου τήρησης του ωραρίου εργασίας στο δημόσιο», αναφέρει, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και προειδοποιεί ότι «πραγματοποιούνται διαρκώς έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου και τον εντοπισμό επί μακρόν απουσιαζόντων υπαλλήλων».

Στόχος, επίσης, του υπουργείου να περιοριστούν οι άδειες που χορηγούνταν στους δημοσίους υπαλλήλους ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και, γι΄ αυτό, αναμένεται να προχωρήσει σε περιστολή των αναρρωτικών αδειών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.