Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πάνω από 2.500 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό τους πρώτους οκτώ μήνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκάρουν τα στοιχεία της Unicef για το Νίγηρα.

Περισσότερα από 2.500 παιδιά μικρότερα των 5 ετών πέθαναν εξαιτίας του υποσιτισμού τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους στον Νίγηρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η πλειονότητα των θυμάτων είναι βρέφη και νήπια έως δύο ετών, που είναι πιο ευαίσθητα. Ο Νίγηρας δεν αντιμετωπίζει λιμό αυτό την περίοδο και γι’ αυτό οι θάνατοι που συνδέονται με τον υποσιτισμό είναι πιο σπάνιοι σε μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και στους ενήλικες.

Παρά τον σημαντικό αυτό αριθμό θανάτων, η αντιμετώπιση του υποσιτισμού έχει σημειώσει προόδους στον Νίγηρα σε σχέση την προηγούμενη χρονιά, σημειώνει ο Γκίντο Κορνάλε, αξιωματούχος της Unicef στη χώρα αυτή.

Από τα 252.427 παιδιά που νοσηλεύθηκαν μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 5ης Σεπτεμβρίου 2013 για υποσιτισμό ή για ασθένειες που συνδέονται με αυτόν πέθαναν τα 2.524, θνησιμότητα 1 στα 100, σύμφωνα με τον Κορνάλε.

Το 2012, χρονιά που υπήρχε διατροφική κρίση, η θνησιμότητα ήταν 1,6 στα 100 (περίπου 5.900 θάνατοι σε 370.000 νοσηλείες), έναντι 1,4 το 2011, χρονιά που υπήρχε καλή σοδειά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef.

«Χωρίς τη διεθνή βοήθεια προς τον Νίγηρα, θα βλέπαμε δεκάδες χιλιάδες παιδιά να πεθαίνουν», πρόσθεσε ο ίδιος, χαιρετίζοντας παράλληλα το έργο της κυβέρνησης της χώρας.

Παρόλα αυτά ο υποσιτισμός «δεν οφείλεται μόνο στην διατροφική ανασφάλεια», εξήγησε ο Κορνάλε, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης «στις ασθένειες που επηρεάζουν την διατροφική κατάσταση των παιδιών», τις ελλιπείς υποδομές και το γεγονός ότι οι υπηρεσίες υγείες είναι απομακρυσμένες. Η καλή υγεία της θηλάζουσας μητέρας είναι επίσης σημαντικός παράγοντας.

Ο Νίγηρας είναι μία από τις δέκα πιο φτωχές χώρες του κόσμου, παρά το γεγονός ότι είναι πλούσια σε μεταλλεύματα και πετρέλαιο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.