Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Γ. Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος για την διάθεση καυσόξυλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τη ρύθμιση της καυσοξύλευσης, των υλοτομιών λοιπών χρήσεων και της κλαδονομής στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λιβαδειάς, εκδόθηκε Δασική Αστυνομική Διάταξη (Δ.Α.Δ.) Καυσοξύλευσης της Δασάρχη Λιβαδειάς.

Οι αιτήσεις για διάθεση καυσοξύλων στο Κυριάκη Βοιωτίας είναι πάρα πολλές, με αποτέλεσμα να ορίζονται οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται.

Προηγείται η ικανοποίηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%, μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες στρατευμένων) και έπεται η ικανοποίηση των λοιπών ανάλογα και με το εισόδημά τους και εφόσον υπάρχει διαθέσιμη ποσότητα καυσοξύλων.

Επειδή υπήρχαν πολλές καταγγελίες για παράνομη υλοτομία στην περιοχή, η Εισαγγελία Λιβαδειάς διέταξε τη Δασάρχη να εκδώσει Δ.Α.Δ. Καυσοξύλευσης που θα ορίζονται και οι δικαιούχοι αυτής, με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης υλοτομίας.

Επειδή τα δάση της περιοχής δεν είναι διαχειριζόμενα, τα διατιθέμενα καυσόξυλα δεν επαρκούν για τις ανάγκες των κατοίκων αυτής. Οι διαμαρτυρίες και οι απειλές προέρχονται κυρίως από κατοίκους με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ και άνω, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν προμηθευτεί ξυλολέβητες για τη θέρμανσή τους, με αποτέλεσμα να απαιτούν τη διάθεση 10 -12 τόνων καυσοξύλων ετησίως.

Το Δασαρχείο Λιβαδειάς, αναγνωρίζοντας τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης των ορεινών πληθυσμών, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια διευκόλυνσής τους, χωρίς όμως να θίγονται η προστασία και η αειφορία των δασικών οικοσυστημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.