Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Για πόσο θα υπάρχει ζωή στη Γη;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για άλλα 1,75 δισεκατομμύρια χρόνια θα συνεχίσει η Γη να φιλοξενεί ζωή, σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου East Anglia στο Ηνωμένο Βασίλειο, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Astrobiology.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, ακόμα και αν η Γη επιβιώσει από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα ή δεν καταστραφεί από την πρόσκρουση αστεροειδούς, ο πλανήτης μας θα σταματήσει να είναι κατοικήσιμος λόγω των αστρονομικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, σε διάστημα μεταξύ 1,75 και 3,25 δισεκατομμυρίων ετών από σήμερα, η Γη θα ταξιδέψει έξω από την κατοικήσιμη ζώνη του ηλιακού συστήματος και θα εισέλθει σε μια καυτή ζώνη.

Στην κατοικήσιμη ζώνη ένας πλανήτης έχει την ιδανική απόσταση από το άστρο του για να διαθέτει υγρό νερό.

Ωστόσο, πλησιάζοντας τον Ήλιο και την καυτή ζώνη οι ωκεανοί της Γης θα εξατμίζονταν.

Φυσικά οι συνθήκες για σύνθετη ζωή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, θα ήταν «ανυπόφορες» πολύ πριν ο πλανήτης εισέλθει στην καυτή ζώνη.

Η έρευνα των επιστημόνων επικεντρώνεται στις κατοικήσιμες ζώνες, περιοχές γύρω από τα αστέρια όπου η επιφάνεια του πλανήτη δεν είναι ούτε πολύ ζεστή ούτε πολύ κρύα για να διατηρεί νερό, ουσιαστικό στοιχείο της ζωής.

Σημειώνεται ότι η κατοικήσιμη ζώνη είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν την ικανότητα ενός πλανήτη να διατηρεί ζωή, κάτι που εξαρτάται επίσης από την ατμόσφαιρα που τον περιβάλλει και τη φωτεινότητα του αστεριού γύρω από τι οποίο περιστρέφεται.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.