Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

«Οι επόμενες χρονιές θα είναι καθοριστικές»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκκληση για περισσότερα χρήματα από το Παγκόσμιο Ταμείο Καταπολέμησης του AIDS.

Το Παγκόσμιο Ταμείο Καταπολέμησης του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας ελπίζει να μπορέσει ως το 2016 να περιθάλπει το 85% των ανθρώπων που έχουν ανάγκη θεραπείας, δήλωσε σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής του.

«Οι επόμενες χρονιές θα είναι καθοριστικές», δήλωσε ο Μαρκ Ντάιμπολ στους δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Το Ταμείο, το οποίο δημιουργήθηκε το 2002 για να αυξήσει τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση των τριών αυτών ασθενειών, στις 31 Δεκεμβρίου 2012 είχε συνολικά δαπανήσει 17,7 δισεκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτό, ενώ έχει θέσει στόχο να συγκεντρώσει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από χορηγίες τα επόμενα τρία χρόνια.

Το ποσό αυτό θα του επιτρέψει να σώσει 5,8 εκατομμύρια ζωές χάρη στη θεραπεία και παράλληλα να υποστηρίξει την πρόληψη σε παγκόσμιο επίπεδο, και κυρίως στην Αφρική.

Το Ταμείο, διευκρίνισε ο Ντάιμπολ, ελπίζει να λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τις περισσότερες μεγάλες δυτικές χώρες πριν τη διεξαγωγή μιας τριετούς συνόδου των δωρητριών χωρών που είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στη Γενεύη, 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με τον ιό HIV λαμβάνουν πλήρη αντιρετροϊκή θεραπεία την 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υποστηρίζει το Ταμείο, δηλαδή 1,1 εκατομμύριο περισσότεροι απ’ ό,τι στο τέλος του 2012.

Τα προγράμματα που υποστηρίζει το Ταμείο έχουν επιτρέψει να λάβουν θεραπεία 11 εκατομμύρια άνθρωποι με φυματίωση, έναντι 9,7 εκατομμύρια στο τέλος του 2012.

Στο μεταξύ τα 330 εκατομμύρια έφτασαν οι ασθενείς με ελονοσία που υποβλήθηκαν σε θεραπεία, αύξηση 13% από την αρχή της χρονιάς.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.