Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Σε νησιά της άγονης γραμμής εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκαναν εξετάσεις και εμβολιασμούς.

Εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησαν και λειτουργούν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή » της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο, 421 παιδιατρικές, καρδιολογικές,ορθοπαιδικές, μικροβιολογικές εξετάσεις και εμβολιασμούς στη Θηρασιά, τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο, την Ίο, και την Αμοργό.

Στα 5 νησιά εξετάστηκαν 84 ηλικιωμένοι και 238 παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών για τις σχολικές τους βεβαιώσεις, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν σε 53 κατοίκους εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις και 46 εμβολιασμοί.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης και ο Διευθυντής της Αποστολής κ. Κ. Δήμτσας παρέδωσαν 56 κιβώτια με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και συζήτησαν με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους τα προβλήματα και τις άμεσες ανάγκες τους, στην υγεία.

Στην Ίο, από συλλογή φαρμάκων συγκεντρώθηκαν 10 μεγάλες σακούλες που θα διατεθούν από τους γιατρούς της Ίου στις ευπαθείς ομάδες του δήμου.

Η δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στηρίχθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων και τους Δήμους Φολέγανδρου, Σικίνου, Ίητών και Αμοργού, στα πλαίσια των Οδοιπορικών Υγείας που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται για τη στήριξη των νησιών και τη δημιουργία Κοινωνικών Φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.