Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΟΛΜΕ ζητά την ακύρωση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η προσωρινή αναστολή δίνεται συνήθως σε όσους αποδείξουν οικονομική βλάβη.

Σε αίτηση ακύρωσης κατά της διαπιστωτικής πράξης του Υπουργού Παιδείας που θέτει σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς των καταργούμενων ειδικοτήτων προχώρησε η ΟΛΜΕ.

Η αίτηση κατατέθηκε στις 11/9 στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας . Στην αίτηση έχουν συμπεριληφθεί οι 2.122 εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η ΟΛΜΕ μέσω των τοπικών ενώσεων καθηγητών ενημερώνει όλους τους εκπαιδευτικούς που θίγονται από την απόφαση του Υπουργείου ότι για να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα για προσωρινή αναστολή θα πρέπει να καταφύγουν ατομικά στα διοικητικά εφετεία στα πλαίσια της συνταγματικής κατοχύρωσης της παιδείας σαν δημόσιο αγαθό και του δικαιώματος στην εργασία. Η προσωρινή αναστολή δίνεται συνήθως στις περιπτώσεις που μπορεί κανείς να αποδείξει σοβαρή οικονομική βλάβη και αδυναμία διαβίωσης ως άμεσο αποτέλεσμα της διαθεσιμότητας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ, υπάρχουν ήδη θετικές αποφάσεις από Διοικητικά Εφετεία. Η ΟΛΜΕ ενημερώνει ότι για να είναι μέσα στην αίτηση ακύρωσης οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα πρέπει να υπογράψουν σε συμβολαιογράφο ειδικό πληρεξούσιο στο οποίο θα εξουσιοδοτούν τους συγκεκριμένους δικηγόρους που κατέθεσαν την αίτηση ακύρωσης (σχέδιο ειδικού πληρεξουσίου ακολουθεί). Το πληρεξούσιο μπορεί να είναι ατομικό ή ομαδικό.

Το κόστος του πληρεξουσίου να καλυφθεί από τις τοπικές ΕΛΜΕ και πρέπει να σταλεί το συντομότερο δυνατόν στη Δικηγορική Εταιρεία «Ευθυδικία Α.Ε.Δ.Ε.»

Διεύθυνση: Πλατεία Δημοκρατίας 1, ΤΚ 54629, Θεσσαλονίκη.

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν στείλουν το πληρεξούσιο μέχρι τις 30/9/2013 θα εξαιρεθούν από την αίτηση ακύρωσης.

Τα έξοδα της αίτησης ακύρωσης καλύπτονται από την ΟΛΜΕ.

Καλόγηρος Β.
Υπ.Διδάκτωρ Π.Θ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.