Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα για τον θάνατο της 8χρονης νύφης στην Υεμένη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέθανε από εσωτερική αιμορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου της με έναν 40χρονο.

Η κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα για να επαληθεύσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα 8χρονο κορίτσι πέθανε μετά τον βιασμό του από τον 40χρονο άνδρα με τον οποίο την πάντρεψαν οι γονείς της.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ράτζεχ Μπάντι είπε ότι συστήθηκε μια επιτροπή για να ερευνήσει τις πληροφορίες για το θάνατο της μικρής Ραουάν. "Το έγκλημα δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Το έργο της επιτροπής είναι να επαληθεύσει εάν έγινε ή όχι", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι η αστυνομία δεν έχει αναφέρει ένα τέτοιο γεγονός.

Η έρευνα της επιτροπής θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Σάββατο.

Ο πρόεδρος μιας οργάνωσης για την παροχή βοήθειας στα παιδιά, της Siyaj, και γνωστός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Άχμεντ αλ Κουράισιν, είπε ότι άλλοι ακτιβιστές πήγαν στην επαρχία όπου φέρεται να διαπράχθηκε το έγκλημα και συγκέντρωσαν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τα γεγονότα. "Είμαστε (...) βέβαιοι για το θάνατο του κοριτσιού και πιστεύουμε ότι οι αρχές προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση", εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Κουράισιν, κάτοικοι της κοινότητας Μίντι είπαν στους ακτιβιστές ότι άκουσαν τη μικρή να λέει ότι επρόκειτο να παντρευτεί τον 40χρονο. Λίγες ημέρες μετά όμως εξαφανίστηκε, όπως και όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στην ίδια περιοχή, είπε στους ακτιβιστές ότι η Ραουάν και ο πατέρας της κρατούνται από την αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους. Οι ακτιβιστές ανακάλυψαν επίσης ότι ο πατέρας έχει άλλη μία παντρεμένη κόρη, ηλικίας 10 ετών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.