Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Δύο στους δέκα αγοράζουν βιβλία από το Φεστιβάλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σολδάτος: Υπερασπιζόμαστε πνευματικές Θερμοπύλες.

Την έκθεση βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως εγκαινίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, που αναφέρθηκε στην κρίση που περνάει ο τομέας του βιβλίου.

«To φεστιβάλ βιβλίου είναι ένας καταξιωμένος θεσμός γνώσης και πολιτισμού στα δρώμενα της Αθήνας που μετρά πολλά χρόνια επιτυχημένης διοργάνωσης» δήλωσε.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στην κρίση που περνάει ο χώρος του κλασικού βιβλίου, τόνισε ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα πρέπει να μείνουν ανοιχτά και σημείωσε ότι «η ρατσιστική και ξενοφοβική τάση που υπάρχει σε ένα τμήμα της νεολαίας, οφείλεται στην άγνοια της ιστορίας της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Στη φετινή γιορτή του βιβλίου, που άνοιξε τις πύλες της στις 6 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 22 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν περίπου 100 εκδοτικοί οίκοι που παρουσιάζουν τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή, όμως οι επισκέπτες είναι λιγότεροι, παρά το ότι η φετινή έκθεση βιβλίου διοργανώνεται στο χώρο όπου ξεκίνησε το 1981, στο φιλόξενο και καταπράσινο Πεδίον του Άρεως.

«Αλλάζοντας τον στίχο του 'Ελιοτ "Απρίλης είναι ο μήνας ο σκληρός", θα έλεγα, το 2013 στην Ελλάδα ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας ο σκληρός. Είναι δύσκολη εποχή για όλους το φετινό Φθινόπωρο. Ο κόσμος που έρχεται είναι μεν φανατικός, όμως αγοράζουν βιβλία μόνο δύο στους δέκα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκδότης Γιώργος Χρονάς.

«Εμείς εδώ στη γιορτή του βιβλίου υπερασπιζόμαστε πνευματικές Θερμοπύλες» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, Γιάννης Σολδάτος και συμπλήρωσε: «προσπαθούμε να μειώσουμε το λογιστικό έλλειμμα, αγνοώντας το έλλειμμα παιδείας».

Το Φεστιβάλ Βιβλίου, συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Unicef και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Την εικαστική φροντίδα του φεστιβάλ, όπου ο εκδοτικός κόσμος θα παρουσιάσει τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή, ανέλαβε ο ζωγράφος Δημήτρης Γέρος.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 – 22.30

Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 – 23.00

Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11:00 έως τις 22.30.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.