Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διαμαρτυρηθούν και την Τετάρτη.

Την αντίθεσή τους στην διαδικασία των υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλουν τα μέλη των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, που προκηρύσσουν 3ωρες στάσεις εργασίας σήμερα αλλά και για την Τετάρτη.

Σε ανακοίνωση των πέντε ΕΛΜΕ της πόλης υπογραμμίζεται ότι «με εργαλεία τις συγχωνεύσεις, το μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, τις μετακινήσεις μαθητών σε σχολικές μονάδες ώστε να συμπληρώνονται 27αρια τμήματα, την αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών, προχωρούν σε ανάδειξη υπεραριθμιών, οι οποίες αρχικά προβλέπεται να διευθετηθούν στα πλαίσια της περιφέρειας, ενώ σε επόμενο στάδιο θα οδηγήσουν σε μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια και στο βάθος διακρίνεται πια η απειλή νέων διαθεσιμοτήτων.

Πρόκειται για εξέλιξη που αφορά όλο τον κλάδο, όλες τις ειδικότητες, αλλά και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Τα μέλη των ΕΛΜΕ σημειώνουν: «Απαιτούμε να μη γίνει καμία μετακίνηση εκτός ΠΥΣΔΕ. Αυτό αφορά και αποσπασμένους συναδέλφους, οι οποίοι αφού αποσπάστηκαν, τώρα χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι. Είναι ευθύνη της διοίκησης να τοποθετήσει όλους τους συναδέλφους εντός των ΠΥΣΔΕ που ανήκουν ή έχουν αποσπαστεί».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι αποφασίστηκε:
Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, 30 Σεπτέμβρη, από τις 08.00 ως τις 11.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ ενάντια στις υποχρεωτικές μετακινήσεις την Τετάρτη, 2 Οκτώβρη, προκηρύσσουμε συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 08.30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.