Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αποδυναμώνεται το ΙΚΑ Κομοτηνής - Επίσης σοβαρά τα προβλήματα σε ΚΕΠΑ και συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας υπάλληλος καλείται να πατάξει τη μαύρη εργασία στη Ροδόπη!

Ο Παναγιώτης Τσουκαλάς πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ ΑΜ-Θ, προέβλεψε ότι όσο αποδυναμώνεται το προσωπικό θα μειώνονται και οι έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία, «θα γίνεται πάρτι», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ΙΚΑ Κομοτηνής συνεχίζεται μέχρι αύριο Παρασκευή η πενθήμερη απεργία που ξεκίνησε
από την περασμένη Δευτέρα μαζί με τις ομοσπονδίες όλων των φορέων του υπουργείου Εργασίας.

Προανήγγειλαν τσουχτερά πρόστιμα 10.550 ευρώ για την αδήλωτη εργασία και την ίδια ώρα αποδυναμώνουν από ελεγκτικό προσωπικό το ΙΚΑ Κομοτηνής με αποτέλεσμα σήμερα η πάταξη της μαύρης εργασίας συνολικά στη Ροδόπη να έχει ανατεθεί σε έναν υπάλληλο.
Τα στοιχεία που παρουσίασε η Φωτεινή Στριτάκη γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι ενδεικτικά της υποστελέχωσης την οποία βιώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και μάλιστα αυτά κινδυνεύουν από νέα κύματα διαθεσιμότητας ή και απολύσεων. Σε Νευροκόπι Δράμας, Σάπες Ροδόπης, Χρυσούπολη Καβάλας, Φέρες και Σουφλί στον Έβρο τα παραρτήματα του ΙΚΑ αποτελούν πλέον παρελθόν με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι ολόκληρων νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να εξυπηρετούνται πλέον μόνο από ένα υποκατάστημα αυτό των πρωτευουσών πόλεων. 




ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ
Η ανασφάλιστη εργασία ελέγχεται πλέον μόνο από έναν υπάλληλο, είπε η κ. Στριτάκη και έκανε λόγο για αποψίλωση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ Κομοτηνής και Ξάνθης. Ήδη έχουν απολυθεί 400 εργαζόμενοι της γνωστής προκήρυξης 9Κ δήλωσε η ίδια και έκανε γνωστό ότι μόλις χθες υπογράφηκαν και δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ άλλες 180 απολύσεις. Έως και έναν χρόνο φτάνει η αναμονή για σύνταξη στο ΙΚΑ, τόνισε η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων, σημειώνοντας ότι αυτός ο χρόνος θα αυξάνει όσο μειώνεται το προσωπικό.
Ο συνταξιούχος δε θα μπορεί να βγει στη σύνταξη, είπε με τη σειρά του ο Παναγιώτης Τσουκαλάς πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ ΑΜ-Θ. Προέβλεψε παράλληλα ότι όσο αποδυναμώνεται το προσωπικό θα μειώνονται και οι έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία, «θα γίνεται πάρτι», είπε χαρακτηριστικά. Στο ΙΚΑ Κομοτηνής συνεχίζεται μέχρι αύριο Παρασκευή η πενθήμερη απεργία που ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα μαζί με τις ομοσπονδίες όλων των φορέων του υπουργείου Εργασίας.



Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Απεργία όμως διεξάγουν και οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Η διοικούσα επιτροπή και τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες των Κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α) που αφορούν τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Τα Κ.Ε.Π.Α. ένας υπηρεσιακός θεσμός που ενεργοποιήθηκε το 2011 είναι πλέον ο μοναδικός φορέας έκδοσης πιστοποίησης της αναπηρίας. 



Για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των Κ.Ε.Π.Α. που ήδη υφίσταται τεράστια πίεση λόγω φόρτου εργασίας και επειδή είναι πλέον απαραίτητη και επιβεβλημένη η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία όλου του Νομού δεν πρέπει κανένας να απολυθεί ή να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η λίστα αναμονής των ατόμων με αναπηρία στα Κ.Ε.Π.Α. είναι τεράστια και πρέπει η κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια που θα έχει αντίκτυπο στα άτομα με αναπηρία

ΣΕ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Ο ΟΑΕΔ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Σε πενθήμερη απεργία βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ. Μαύρη μέρα για τον ΟΑΕΔ χαρακτήρισε η μέρα που απολύονται 251 εργαζόμενοι ο Ανέστης Κώστογλου μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων υπαλλήλων του ΟΑΕΔ Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος «η αναγκαιότητα για στελέχωση όλων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ ήταν ο λόγος που ο οργανισμός εξαιρέθηκε τον Νοέμβριο του 2012 από την κινητικότητα. Μάλιστα με υπουργό τον κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2013 αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού από υπαλλήλους που τέθηκαν σε κινητικότητα τον προηγούμενο Νοέμβριο. Τι άλλαξε και βρέθηκε τώρα και περισσεύουν 251 συνάδελφοι που με το ΦΕΚ απολύονται και οδηγούνται στη διαθεσιμότητα και απόλυση»; Από το παράρτημα ΟΑΕΔ στην Κομοτηνή οι πληροφορίες λένε ότι θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ένας εκπαιδευτικός και ένας εμπειροτέχνης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι πόροι του ΟΑΕΔ 8 δις, που προέρχεται από εισφορές των εργαζομένων αντί να δοθούν σε αξιοπρεπή επιδόματα και σε προγράμματα απασχόλησης για την ουσιαστική καταπολέμηση της ανεργίας, στον κοινωνικό τουρισμό, στη επιδότηση ενοικίου και στη στεγαστική πολιτική, θα δοθούν για να εκπληρώσουν τα φθηνά και ευτελή εργατικά χέρια. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν έναν ΟΑΕΔ δημόσιο, ενιαίο, ισχυρό, ανταγωνιστικό στην υπηρεσία του πολίτη. Για να γίνει αυτό λένε πως επιβάλλεται άμεση και ριζική ενίσχυση των πολιτικών και προγραμμάτων για την ασφάλιση της ανεργίας, την ενίσχυση της απασχόλησης και της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.