Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Δωρεάν "νεανική" πρόσβαση σε νομικές συμβουλές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η νεοσυσταθείσα Υπηρεσία Νομικών Συμβουλών σε Νέους, στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, μοιάζει να διαθέτει τις παραίτητες προδιαγραφές ώστε να αποτελέσει μιά υπηρεσία πραγματικά λειτουργική και χρήσιμη για τους νέους ανθρώπους στην Κύπρο που προσπαθούν να βρουν αξιόπιστα και βιώσιμα πατήματα στο πεδίο κινούμενης άμμου της οικονομικής κρίσης. Ας δούμε τα “προσφερόμενα’ όπως απαριθμούνται στο σχετικό δελτίο τύπου του Οργανισμού:

Παρέχονται Νομικές Συμβουλές και ενημέρωση για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των νέων από συνεργαζόμενους Δικηγόρους.

Καλύπτεται όλο το φάσμα του Ευρωπαϊκού και Κυπριακού Δικαίου όπως:

Οικογενειακό Δίκαιο (διαδικασία διαζυγίου, επιμέλεια ανηλίκων, διατροφή)

Ποινικό Δίκαιο (τροχαίες παραβάσεις, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών, οικογενειακή βία)

Εργατικό δίκαιο (αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, δικαιώματα νέων εργαζόμενων μητέρων)

Εμπορικό και Εταιρικό Δίκαιο (διαδικασία εγγραφής εταιρείας στον Έφορο Εταιρειών, ευρεσιτεχνία).

Ο Οργανισμός δεν θα αναλαμβάνει την δικαστική εκπροσώπηση ή την εκτέλεση εργασιών απαραίτητων για το ενδιαφερόμενο πρόσωπο.

Η υπηρεσία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, ως παροχή πρώτης νομικής συμβουλής σε νέους μέχρι 35 ετών, στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων (ΚΕΠΛΗ) Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και Αγρού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούννα συναντηθούν με το Δικηγόρο μέχρι 2 φορές για το ίδιο θέμα.

*Ηδη στα πλαίσια της προπαρασκευής για την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση της υπηρεσίας έχουν διεξαχθεί ενημερωτικές συναντήσεις στα Κέντρα Πληροφόρησης (ΚΕΠΛΗ) Λάρνακας, Πάφου και Αγρού (26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα), επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση είναι αυτή στα Κ. Πολεμίδια (4 Οκτωβρίου, ώρα 6.30 μ.μ.). Οι ενδιαφερόμενοι για την επόμενη συνάντηση (και τις όποιες επικείμενες) ή και για διευθέτηση οιουδήποτε άλλου τύπου ενημερωτικής συνάντησης καλούνται να επικοινωνήσουν με τον παγκύπριο αριθμό 77772757. Για τους χρήστες διαδικτύου η επίσκεψη στο www..kepli.org.cy μπορεί να επιλύσει προκαταβολικά καμποσες απορίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.