Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Άδωνις:Στόχος μας ο Έλληνας ασθενής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες αποτελεί τον πρώτο στόχο του υπουργείου Υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε εκπαιδευτικό εργαστήριο για την υγεία στα Χανιά, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τα στελέχη των διοικήσεων στο χώρο της υγείας να του καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε, όπως τόνισε, να βελτιωθούν οι συνθήκες παροχής υγείας προς τους πολίτες.

"Ο πρώτος μας στόχος είναι ο Έλληνας πολίτης και ασθενής, αυτός είναι στο επίκεντρο, αλλά ταυτόχρονα αυτό θα το κάνουμε χωρίς να σπαταλάμε τα χρήματα του ελληνικού λαού", είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα της κινητικότητας που εφαρμόστηκε σε νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, είπε ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και όλα τα ονόματα παραδόθηκαν στον ΑΣΕΠ.

"Σε σημερινή μου επικοινωνία με τον ΑΣΕΠ έχω την διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα είναι όλοι στις νέες τους θέσεις" επεσήμανε.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι παρά την συμφωνία που υπήρχε με στρατιωτικά νοσοκομεία για την μεταφορά ασθενών από νοσοκομεία που έκλεισαν δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν ασθενείς.

"Δεν υπήρξε η παραμικρή αύξηση στην κίνηση των ασθενών στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Αφαιρέσαμε 5 νοσοκομεία από το σύστημα και δεν υπήρξε αύξηση κατά ένα κρεβάτι. Όλη αυτή η φασαρία έγινε για να μετακινηθούν εντός 15 -20 ημερών ορισμένοι άνθρωποι σε γειτονικά νοσοκομεία και για νοσοκομείο που δεν φόρτωσε το σύστημα ούτε κατά ένα κρεβάτι. Αντιθέτως, τώρα θα έχουμε περισσότερα νοσοκομεία στην εφημερία και περισσότερα διαθέσιμα κρεβάτια για τους πολίτες της Αττικής", σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η ίδια προσπάθεια θα καταβληθεί σε όλη την χώρα και θα στηρίζεται σε προτάσεις που θα καταθέσουν οι υγειονομικές περιφέρειες.

Για την έλλειψη γιατρού στην Γαύδο

Εντολή να βρίσκεται την Δευτέρα στη Γαύδο γενικός γιατρός έδωσε ο κ. Γεωργιάδης με αφορμή την έλλειψη γιατρού στο νησί, ενώ όπως είπε με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται η θέσπιση κινήτρων, ώστε, "να επιλέγουν ευκολότερα οι γιατροί τις ακριτικές περιοχές". Επίσης, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η λειτουργία καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Ηράκλειο.

Αναφερόμενος στα κίνητρα που θα δοθούν, μίλησε για μόρια ώστε να προσλαμβάνονται στο δημόσιο κατά προτεραιότητα, τη δυνατότητα να υπάρχει συνυπηρέτηση συζύγων γιατρών στο ίδιο μέρος, τη θεσμοθέτηση δωρεάν καταλυμάτων από τους δήμους ώστε να μπορούν οι δήμαρχοι να καταλογίζουν τα έξοδα χωρίς να έχουν προβλήματα από τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα εξουσιοδοτήσει το διοικητή της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης να διαπραγματευτεί με φορείς του δημοσίου την χρήση, κατά παραχώρηση, των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην Ψυχιατρείου Χανίων, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στο υπουργείο για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.